Pressiteade 2017

Järjekorras kaheksas rahvusvaheliste kaubanduskodade jalgpalliturniir saab toimuma 27.mail Maarjamäe staadionil algusega kell 13:00. Tervislikke eluviise ning meeskondlikku koostööd on propageerimas ligi 60 kohalikku välismaalast, kes on koondunud oma päritoluriikide kaubanduskodade alla.

Kaheksas rahvusvaheliste kaubanduskodade vaheline jalgpalliturniir saab toimuma juba tuleval nädalavahetusel 27. mail. Mäng toimub FC Levadia koduväljaku värskelt hooldatud murul 13:00-16:30. Kui varasemalt on püütud turniiri sättida samale päevale FIFA Cup-iga, siis sel aastal jäi kuupäeva valikul otsustavaks kriteeriumiks tavapäraselt soojem ilm mai teises pooles. 

Osalema on end registreerunud prantslaste, ameeriklaste, brittide, rootslaste ja taanlaste meeskonnad. Kui enamasti on tegemist olnud vaid kaubanduskodade meeskondadega, siis teist aastat järjest võtab turniirist osa meeskond, kes ei kuulu ühtegi rahvusvahelisse kaubanduskotta, kuid mille liikmed on pärit Prantsusmaalt ning on Eestis peaasjalikult seotud ettevõttega AdCash.

Turniir sai alguse 2009 aastal ideest kaasata kohalikud välismaalased aktiivselt omavahel suhtlema spordi vahendusel. Ideed toetas algusest peale mitmete aastate vältel Danske Bank. Käesoleva aasta turniir on eriline selle poolest, et turniiril puuduvad rahalised toetajad ning kõik osalejad meeskonnad katavad kulud ise.

Turniiri peakorraldaja, Taani-Eesti Kaubanduskoja tegevjuht Merli Lindberg on kommenteerinud turniiri järgmiselt: “Haarasin sellest ideest kinni kui istusin spordipubis aastal 2009 ja küsisin kohalike välismaalaste käest, et miks nad ise jalgpalli ei mängi ja seda ainult teleri vahendusel jälgivad. Sain tookord vastuseks, et eestlastega on raske mängida keele tõttu ning seetõttu, et puudub pühapäeva mängija tasemel võimalusi jalgpalli mängimiseks. Tänu Danske pangale, kes ideed toetas on turniir toimunud juba 7 korda. Viimaste aastate jooksul on lisandunud jalgpallile golfiturniir, proovi on tehtud sulgpalliturniiriga ning päevakorras on tenniseturniiri korraldamine. Ikka kõik selleks, et ka siinsetel välismaalastel oleks motivatsiooni elada tervislikult aktiivset elu. Välisinvestorite ja välistöötajate panus Eesti majandusse on ülisuur. Me ei saa seda ignoreerida. Oleme järjest enam rahvusvahelistumas…  Pealegi sporti pole ju kunagi liiga palju.”

Elagu sport ja elagu meeskonnatöö!

 

Lisainfo

Rahvusvaheliste kaubanduskodade jalgpalliturniir on üks paljudest ühisüritustest käesoleval aastal, millest ootame osa saama kõiki, keda huvitab rahvusvaheline koostöö ja sportlik õhkkond.

Lisainfo sel aastal osalevate kaubanduskodade kohta:
www.amcham.ee Ameerika kaubanduskoda Eestis
www.becc.ee Briti-Eesti kaubanduskoda
www.decc.ee Taani-Eesti kaubanduskoda
www.swedishchamber.ee Rootsi kaubanduskoda Eestis
Lisaks osaleb kaubanduskoja tegevuse väliselt kohalikest prantslastest koosnev meeskond.

Info ning pildimaterjal eelnevate aastate turniiri kohta http://footballtournament.decc.ee/
Ajakava: Jalgpalliturniiri avatseremoonia Maarjamäe staadionil algab kell 13:00. Finaalmäng algab 15:45. Turniiri lõpuaeg u 16:15.
Lisainfo rahvusvaheliste kaubanduskodade jalgpalliturniiri kohta Merli Lindberg, Taani-Eesti Kaubanduskoja tegevjuht, info@decc.ee, tel 502 4006.